NHL-sweden-hockeyplayers-on-stage

Att åka på hockey är kul. För många av oss innebär det resan till lördagsmatchen för att se hemmalaget. Den mer hängivna hockeypubliken brukar istället tänka på de efterlängtade resorna som supportklubben anordnar, där resan är en stor del av nöjet och för vissa är skratten och gemenskapen i bussen ibland nästan viktigare än själva matchen.

Fast  för de flesta av oss är den hockeyresa vi drömmer om till någon av de två största evenemangen, att se

  • Tre Kronor i VM och OS
  • våra svenska stjärnor i NHL

Vad är bra att tänka på när du åker på hockeyresa?

I supporterbussen: Vill du ha en bra plats är det som alltid smart att komma tidigt. Gärna nära bakre utgången, för att snabbt komma ut: det är bra både vid raster och när du vill hinna in på arenan för att komma tidigt till puben och köpa kaffe. Eller kanske något annat. Tänk på att inte fylla på för mycket vätska, det kan ställa till obehag om du av misstag ställer dig på fel läktare.

Vid utlandsresor: I de flesta fall åker du med flyg och då gäller den klassiska ramsan med fyra saker du inte får glömma 

De fyra P:na -PPPP

  • Pass
  • Pilett
  • Piller
  • Pengar

Fast det finns en sak till: kom ihåg mobil och laddare. I övrigt, gör allt med marginal: kom minst två timmar före till flygplatsen. Dels tar det tid innan du sitter i din flygstol, dels blir du nästan alltid försenad av egen orsak av medresenärer, vägarbeten, olyckor och allt annat som du inte räknat med. Bäst är att försöka sikta på att vara på flygplatsen tre timmar innan resa, då hinner du dessutom i lugn och ro äta och koppla av innan det är dags att gå ombord.