Ishockey är utan tvekan en av våra mest omtyckta sporter och utav vintersporterna kanske den som är absolut populärast bland oss svenskar. Men inte alla av oss bor så nära att vi kan följa varje match, antingen för att vi bor utanför kommunen eller helt enkelt flyttat till en annan del av landet. Förr betydde det att vi fick följa vårt lag via tidningarna dagen efter, eller med kanske lite tur höra referat på radio eller se några korta matchsekvenser i tv.

Nu har det här ändrats totalt. Med först tv- och sedan webbsändningar har du fått möjlighet att följa många av ditt lags matcher var du än bor i Sverige och på alla ställen i världen där du har internetuppkoppling, vilket gjort att en hockeykväll kan se ut på många sätt.

I soffan

Finns det något bättre än att en matchkväll slå sig ner framför teven och kolla in försnacket, medan du tar en sista titt på oddsen? Samla vännerna framför teven och ställ fram chips och dipp. Har man åldern inne kan det vara gott med några kalla öl eller ett glas vin.

På sportbaren

Sportbaren har nästan tagit över rollen från ståplats. Nej, naturligtvis inte när det gäller att skapa stämning för spelarna, men det tryck som du hittar i en populär sportbar är ibland nästan bättre än på dagens ståplatsläktare. Och dessutom kan du sitta.

På läktaren

Visst, soffan och sportbaren är bekväma och trevliga ställen, men handen på hjärtat, det finns inget alternativ till att se ditt lag live. Samtidigt som vi skriker oss hesa på läktaren följer vi de andra matcherna på resultattavlan och riktigt bra kvällar firar vi både seger för laget och en fin vinst på bettingen.

Betting

Hur gör jag för att betta? Hur spelar jag smartast? Vilket bolag ska jag välja?
Det finns idag en mängd spelbolag på nätet och det är enkelt att komma igång. Men som ny på spel kan det vara skönt att få tips av någon som inte är knuten till bettingsajten. Ett alternativ är att läsa våra stora tidningars råd, men det finns också sajter som Tippat som specialiserat sig på att göra grundliga analyser av både spelbolag, kommande matcher och vinnande strategier.