Vissa idrotter är mer fysiskt krävande än andra, och det är oftast där de flesta skador sker. Inom ishockey är de vanligaste skadorna till exempel hjärnskakning, muskelskada, benfrakturer och ledskador. Var hjälp finns för skadan beror faktiskt helt på vad det är för skada. Benfrakturer till exempel kräver alltid sjukhusvård.

Var finns hjälpen?

Hos en naprapat kan du till exempel få hjälp med ledbehandling och muskelbehandling. En naprapat är en del av hälso- och sjukvården i Sverige. När du åker till ditt första besök skrivs och ställs många frågor för att lägga stort fokus på din historia och där hitta orsaker och anledningar till problemen som uppstått. Sedan pratar ni och lägger upp en plan för behandling.

Du får därefter en behandling som är individuellt anpassad, för att den ska bli så effektiv som möjligt för just dig. Några som är väldigt duktiga på detta är Naprapatlandslaget som är världens största naprapatkedja. De är alltså ledande inom yrket.

När sjukhusvård är ett måste

Tillfällen där du måste åka till sjukhuset inkluderar hjärnskakning och benfrakturer, och vissa vridningar, som om du till exempel vrider axeln ur led. Med en benfraktur lär du missa mycket träning medans du har gips och benen läker.