Ett mycket omtalat lag är MODO Hockey, mycket på grund av den tradition det funnits i staden av att leverera grymma hockeyspelare. Vi prata naturligtvis om Foppa, Marcus Näslund, Niklas Sundström och tvillingarna Sedin för att nämna några av de trettiotalet NHL spelare som fostrats i klubben.

Det har alltid varit höga förväntningar för moderklubben MODO med hur man ska föryngra och ta fram dagens spelare. Huruvida man kommer att lever upp till förväntningar kanske vi inte behöver gå in på. Nu är det ny säsong i hockeyallsvenskan och laget kommer att ge allt de har när de är på isen. Vi kan bara vänta och se och hittills så har man visat sig i framkant i de matcher som spelats sedan starten av ligan i september.

Laget kämpar på och dagens trupp verkar vassare än någonsin och förväntningarna är oerhört höga inför årets Hockeyallsvenska serie. Två matcher har spelats när denna artikel skrivs och MODO Hockey har vunnit båda. Den första mot Björklöven på borta is och nu den senaste på hemmaplan i Fjällräven Arena mot Almtuna. Det ska bli intressant att följa Örnsköldsviks stoltheter genom årets säsong. Det har bara börjat och mycket kan hända innan slutspelet där någon gång i mars.

Mycket vatten har runnit under broarna och spelartruppen känns starkare än någonsin. En stor överraskning inför valet av årets trupp var värvningen av 33-åringen Tobias Enström. En stabil back som är tillbaka i MODO efter elva år i NHL. Förhoppningen hos klubben är naturligtvis höga och Enström säger själv i en artikel i Aftonbladet att han gläds över att vara tillbaka och vill inget annat än att hjälpa till att får MODO upp i SHL igen.

MODO Hockeys historia i svensk elithockey har varit en lång sådan. När den högsta ligan startade säsongen 1975/76 var MODO där och de fick fira sin första mästartitel tre år senare. Fram till säsongen säsongen 2015/16 hade MODO bara varit frånvarande från ligan en säsong och var därmed det lag med mest närvaro direkt efter Brynäs och Färjestad som aldrig missat en enda säsong.

Alla andra lag har sina egna versioner av framgång och nederlag genom åren. Men alla som hållit starkt på MODO har verkligen känt av hur nedflyttningen påverkade lagets ställning i svensk hockey och fortsätter att hålla tummarna för varje säsong som går. Att laget har vad som krävs för att tävla med de bästa är uppenbart enligt historien, men för varje lag gäller det att bevisa detta på nytt för varje säsong som kommer.