Har du ett stort intresse för hockey så kanske du följer NHL – National Hockey League. Det är en av världens bästa hockeyligor och vi har många från vårt avlånga land som spelat och spelar i flera lag i NHL. Vi kan stoltsera med spelar som bröderna Sedin, Markus Näslund och inte minst Peter Forsberg.

Vancouver Canucks är det lag som Sedin bröderna spelat i sedan 1999. Även Markus Näslund spelade i laget mellan perioden 1996-2008. 1945 så bildades denna klubb. Visste du förresten att Canuck är ett slangord för Kanadensare, ungefär som vi säger Kanadicker. Nåväl som hockeylag så har de ännu inte vunnit NHL men man kan aldrig veta hur det ser ut i framtiden. Det finns det de som håller på laget och hjälper spelarna att få hålla NHL bucklan någon gång framöver.

Här hemma så kan vi följa NHL via streaming på nätet men det sänds en hel del matcher på TV också via kanaler som Viaplay. Vi har alla möjligheter att följa Vancouver Canucks och alla de andra lagen på deras färd mot seger i NHL. För den med extra stort intresse kanske åker över för att få uppleva matcher live på Rogers Arena där Vancouver Canucks spelar sina hemmamatcher. Detta torde bli höjdpunkten när man får se sina favoriter live i en stor utsåld arena.