Att åka skridskor är något som förgyller mångas vintrar. För en del är det ett sätt att få motion. Medan för andra är det ett stort intresse. Åker du skridskor utomhus får du dessutom frisk luft och dagsljus vilket är särskilt viktigt under de mörkare månaderna. Men eftersom att skridskor används så slits de ut och därför kan det vara läge att köpa hem nya.

Du kan handla online för att hitta bra skridskor till bra pris. Men att hitta rätt sorts skridskor är lättare sagt än gjort. Därför får du i följande text några tips.

Skridskor för hockeyspelaren eller konståkaren

Om du använder dig av skridskor i någon typ av sport, till exempel hockey eller konståkning behöver du köpa skridskor som är anpassade för det. Hockeyrör är i regel något tyngre och rejälare medan konståkningsskridskor är nättare för att du ska kunna röra dig smidigt.

Rätt storlek

När du vet vad du ska använda skridskorna till är nästa steg att hitta rätt storlek. När du köper vanliga skor kan sulan vara upp till 15 mm längre än foten. Men när du köper skridskor får de högst vara 10 mm större. Det är för att skridskor måste sitta ordentligt på fötterna.