Den svenska elitserien i all ära, den är bra på många sätt. Till och med så finns det delar av den som är bättre än alla andra hockeyligor i världen. Men det är ändå så att när vi nämner den i samma mening som NHL – National Hockey League, då inser vi direkt vem det är som är storebror och vem det är som är lillebror. NHL är storlekar större än Elitserien på egentligen alla sätt, och för de allra flesta hockeyfrälsta så finns nog en dröm att kunna få möjligheten att åka över för att se spektaklet på plats. Möjligheten finns!

NHL-hockey är det ultimata när det handlar om hockey. Även om du är en person som föredrar europeisk hockey med mer ytor och fokus på styrspel och andra mer djupgående taktiska faktorer så är det ett faktum att i NHL så spelar de allra skickligaste lirarna, de allra tuffaste busarna och här coachar de allra argaste, smartaste tränarna. NHL har tagit hand om många av våra svenska stjärnskott som Peter Forsberg och Henrik Lindqvist.

Gillar man hockey så gillar man på ett eller annat sätt NHL, och att se en match i verkliga livet är något helt annat än att att se det på TV. Din värld kommer närapå att vändas upp och ned, det blir en upplevelse för livet. Så tag chansen att resa över till Nordamerika, det behöver faktiskt inte bli så väldigt dyrt om man köper en paketresa.

Tänk på att boka biljetter några dagar efter du har anlänt till Amerika eftersom flyget kan bli försenat eller inställt, speciellt om det är under tider på året då det är större risk för skadliga väderfenomen. Räkna också ut vart du ska bo och hur nära det är till stadium där matchen ska spelas. Transportmedel i storstäder är dyra i alla länder och man vill inte hamna i en taxi som utnyttjar ens okunnighet om området. En paketresa kan bli en fantastisk present till ett riktigt hockeyfan eller en belöning till en själv under semester. Biljetterna ska dock bokas så långt i förväg som är möjligt så man kan försäkra sig om att få en bra plats. Visst går man på matchen mycket för atmosfären i hallen, men man vill inte hamna längst upp och bakom en pelare för att det var den sista platsen.

Dessa paketresor finner du bland annat i länken tidigare i denna artikel. Vill du läsa mer om NHL och vad som händer där så kan du förutom här på vår egen sajt, ta del av innehållet på NHL:s officiella hemsida, samt på Svenska Spelares hemsida.