Hockey-VM 2017 äger rum i Tyskland och Frankrike. Funderar du på att resa dit och uppleva en av världens mest populära sporter på plats? Här nedan hittar du tips.

Tionde VM-guldet?

Världsmästerskap i ishockey 2017 för herrar spelas i Tyskland och Frankrike i majmånad. Det blir den 81: a världsmästerskapet och frågan som alla svenskar ställer sig är givetvis om Tre Kronor kan ta sitt tionde VM-guld.

Sverige är samma grupp som Danmark, Tyskland, USA, Ryssland, Lettland, Slovakien och Italien. Tre Kronor har kammat hem guld nio gånger och senast var det 2013.

Ishockey är en sport som har flera miljoner aktiva spelare. Intresset är enormt stort i USA och Canada där en av världens bästa ligor också finns – NHL.

Gruppspel

Sveriges grupp består av åtta lag och alla lagen möter varandra. Detta innebär att Tre Kronor spelar sju matcher i gruppspelet. Att ha Ryssland i sin grupp är alltid spännande och visserligen är de förhandsfavoriter till att vinna turneringen men Tre Kronor ger dem förhoppningsvis en hård kamp redan i spelen i Grupp A.

Alla nationer gör givetvis sitt yttersta för att vinna och för svenska landslaget med förbundskapten Rikard Grönborg i spetsen så väntar många utmaningar. Så sent som i slutet av 2016 så testade han många nya spelare till Channel One Cup i Moskva. Det ska bli spännande att se om denna satsning på nya spelare har lett till positiva förändringar.

Se matcher live i Tyskland

Det finns möjlighet att köpa biljett till samtliga matcher i hockey-VM. Du kan välja om du vill åka till Tyskland och se på matcherna i Köln eller om du vill åka till Frankrike och besöka Paris. Matcherna i Köln spelas i Lanxess Arena som är en multifunktionell inomhusarena. Arenan rymmer 18 000 åskådare.

Du kan köpa biljetter till för gruppspelet eller slutspelet. Det går även att köpa en lagbiljett som ger dig möjlighet att se samtliga matcher i gruppspelet för ditt favoritlag. Dagsbiljetter ger dig inträde till alla matcher som spelas under den dagen.